Verkopen Firewatch overtreffen verwachtingen ontwikkelaar

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Verkopen Firewatch overtreffen verwachtingen ontwikkelaar

Via een Twitterbericht maakt ontwikkelaar Campo Santo bekend dat de eerste game onder diens naam, Firewatch, het ontzettend goed gedaan heeft en zelfs de verwachtingen van de ontwikkelaar heeft weten te overtreffen.

De game Firewatch is de debuut-titel van ontwikkelaar Campo Santo en de verkopen hiervan zijn zo goed verlopen dat het zelfs hun eigen verwachtingen heeft overtroffen. Hieronder het bericht dat zij op Twitter plaatsten.

Dankzij het succes van de avonturen-game lijkt het erop dat de ontwikkelaar het vertrouwen heeft gekregen om nog meer te gaan betekenen in de game-industrie. Waar ze momenteel mee bezig zijn, maken zij niet verder bekend, maar gezien Firewatch momenteel enkel beschikbaar is voor de pc en PlayStation 4 en ze al eerder aangaven open te staan voor andere versies van de game op de consoles, is het een mogelijkheid dat zij hier momenteel mee aan het werk zijn.

Hoeveel exemplaren er van de game zijn verkocht maken zij niet expliciet duidelijk, maar dankzij Steam Spy is het mogelijk de cijfers te krijgen voor de pc-verkopen, die momenteel de teller op meer dan 190.000 verkopen heeft staan. Bij Pixel Vault viel de game ook in redelijk goede aarde en ontving in de review een 75.