Verkoop van PlayStation 4 voor derde jaar op rij gestegen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verkoop van PlayStation 4 voor derde jaar op rij gestegen

Sinds de release van de PlayStation 4 in 2013 is het voor Sony een groot succes gebleken. Sinds de release is de verkoop van de console elk jaar gestegen. 2015 is daarop geen uitzondering gebleken want Sony heeft drie miljoen meer consoles in het afgelopen jaar verscheept dan het jaar ervoor.

In Sony’s fiscale jaar van 2014 (maart 2014 tot en met maart 2015) heeft het bedrijf vijftien miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verscheept. Dat zijn allerminst slechte cijfers, zeker als je nagaat dat de console inmiddels alweer zo’n drie jaar op de markt is. Het is gebruikelijk dat er elk jaar minder consoles worden verkocht, omdat de markt langzaamaan verzadigd raakt, alleen blijft de PlayStation 4 elk jaar meer verkopen in plaats van minder. In Sony’s fiscale jaar van 2015 heeft Sony achttien miljoen exemplaren van de console verscheept om aan de vraag te kunnen voldoen.

Dat dit heeft geholpen aan het feit dat Sony het afgelopen jaar goed heeft geboerd staat buiten kijf. De verkoop van de console heeft $819 miljoen in het laatje gebracht. De totale omzet van het Japanse bedrijf beslaat $75 miljard, waarvan $2,7 miljard winst is. Een verbetering van 330% ten opzichte van het jaar ervoor. Sony noemt de toenemende verkoop van de PlayStation 4-software, het verminderen van de kosten van de productie van de PlayStation 4 en het verminderen van de verliezen van de Playstation Vita als de belangrijkste redenen voor de goede resultaten van de PlayStation-tak. De PlayStation 4 heeft nu in totaal zo’n 40 miljoen exemplaren verkocht in zo’n drie jaar. De PlayStation 3 wist het dubbele daarvan te verkopen in zeven jaar.