Verkoop Steam Link stopgezet

archief
Jordy Verlé op 20 januari 2020
Verkoop Steam Link stopgezet

Valve maakt vandaag bekend dat het stopt met het verkopen van de Steam Link, het apparaat waarmee je Steam-games kon streamen van je pc naar een tv. Mensen die het product reeds hebben aangeschaft krijgen ook wat meer informatie omtrent hun aankoop.

Het bedrijf maakte vandaag bekend dat de stock in Europa volledig is uitgeput. In Amerika kan men nog aan enkele exemplaren komen, maar ook daar zijn ze beperkt te verkrijgen. Het bedrijf had de Steam Link al meerdere keren in de aanbieding gezet. In 2017 kon men deze zelfs tijdens Black Friday aankopen met een kortingspercentage van 98%.

Men voegde er ook aan toe dat de slechte verkoop van de Steam Link zeker niet ligt aan te slechte hardware. De oorzaak van de vele problemen lag voornamelijk bij de router en het thuisnetwerk van de gebruiker. Deze bevatten teveel beperkingen waardoor het streamen niet altijd optimaal verliep.

Voor de mensen die de Steam Link hebben aangekocht is er positief nieuws. In de toekomst zal men het apparaat nog steeds ondersteunen. Ook de applicatie op smartphones, tv’s en tablets zullen regelmatig geüpdatete worden.