Verkoop PS4 in China gebukt onder censuur

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verkoop PS4 in China gebukt onder censuur

De verkoop van de PlayStation 4 in China gaat niet zo lekker als gehoopt. Volgens Andrew House van Sony Computer Entertainment komt het door het censuur wat toegepast moet worden in de software, wat extra tijd en geld kost.

Investeerders en ontwikkelaars waren verheugd toen het nieuws kwam dat China niet langer meer een verbod wilde op consoles van buitenaf. De hele industrie zag een grote kans liggen omdat er veel potentiële nieuwe kopers bij zouden gaan komen. De PlayStation 4 is inmiddels ruim een half jaar verkrijgbaar in China, maar het wil nog niet echt vlotten. Andrew House van Sony Computer Entertainment (SCE) zei tijdens de Tokyo Game Show dat het komt door de censuur die toegepast moet worden.

“We ondervinden moeilijkheden met het censuurregime in China waar we mee moeten werken. Dit kan er voor zorgen dat we veel tijd kwijt zijn.”

Ondanks de lage verkoop gelooft House er nog heilig in dat de PlayStation 4 een gigantisch succes kan worden in China. Met een groeiende middenklasse zijn er letterlijk honderden miljoenen potentiële kopers.

“Ik beschouw het niet als een geweldig begin, maar er is ontzettend veel potentie voor gaming in China. Met ongeveer 1.35 miljard inwoners en een groeiende middenklasse kan China de grootste markt voor games worden in de hele wereld.”

China hanteert strenge regels als het gaat om censuur. Alles wat drugsgebruik of geweld verheerlijkt is niet toegestaan. In een industrie waar de helft van de content zo’n beetje draait om het neerschieten van anderen kan dat inderdaad een probleem vormen. Niet alleen dat, wanneer een game gekeurd moet worden kan dat tot twintig dagen duren.