Verkoop Call of Duty sterk achteruit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verkoop Call of Duty sterk achteruit

Call of Duty: Ghosts is één van de best verkochte games van het jaar, maar volgens analisten blijven de cijfers van het nieuwste deel ver achter op voorgaande delen.

Dat de jaarlijkse editie van Call of Duty telkens weer goed verkoopt, zal niemand verbazen. Zelfs niet dat de game jaar op jaar in het rijtje van de best verkochte games hoort. Het meest recente deel in de serie: Call of Duty: Ghosts vormt hierop geen uitzondering, hoewel de verkoop sterk tegenvalt. Vergeleken met de release van Black Ops 2 in 2012, heeft Ghosts 19% minder verkocht.

De verkoop is misschien nog erger dan men denkt: net als elke Call of Duty is ook Ghosts een tijdje in Amerika afgeprijsd om de verkoop te stimuleren. Voor Ghosts was die periode één week langer dan die van Black Ops 2 en zelfs twee weken langer dan Modern Warfare 3, (waar Ghosts zelfs met 36% op achterloopt) en nog kwam er geen stijgende lijn in de verkoop van Ghosts.

Voorafgaand op de release had Activision haar investeerders al gewaarschuwd dat de verkoop van Ghosts tegen kon gaan vallen vanwege de transitie naar een nieuwe generatie hardware. Ook de critici waren ver van lovend over Ghosts. Het is echter te vroeg om te zeggen of de dalende verkoop een dipje is in de stijgende verkoop van de Call of Duty serie, of het begin van een neerwaartse spiraal.