Verkoop Bayonetta 2 hakkelt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verkoop Bayonetta 2 hakkelt

Het langverwachte vervolg op Bayonetta 2 is sinds kort uit op de Japanse markt, en hoewel de critici lovend over de game zijn, wil de verkoop niet helemaal vlotten. In de kleine week dat de game uit is, wist Bayonetta 2 nog geen 40.000 exemplaren te verkopen. In diezelfde periode verkocht Super Smash Bros. voor de 3DS meer dan 300.000 stuks.

Bayonetta 2 is zo’n beetje de beste deal die je als gamer zou kunnen wensen. Onze eerste indruk was positief, de game heeft van meerdere (online) publicaties bijna perfecte scores gekregen en Bayonetta 1 zit er gratis en voor niks bij! Toch verkoopt de game niet zo lekker in het land van de rijzende zon. De game is inmiddels vier dagen uit en heeft zo’n 38.000 exemplaren verkocht, aldus de Japanse website 4gamer.net. Voor een land als Japan is dat niet eens zo slecht, zeker als je nagaat dat het een Wii U-exclusieve game is. Maar als je nagaat dat de eerste Bayonetta op de 360 ongeveer dezelfde aantallen wist te verkopen, zie je de bui wellicht hangen.

In de eerste week verkocht die game 138.000 stuks, 93.000 voor de PS3 en 45.000 voor Xbox 360. Het is voor Nintendo en Platinum Games te hopen dat de verkoop aantrekt in zowel Japan als in het westen nu dat de game daar ook verkrijgbaar is.

Toegegeven; de game staat op de derde plaats in een wekelijkse ranking terwijl de game nog geen volledige week uit is. Sterker nog, de game moet het afleggen tegen Super Smash Bros. voor de 3DS en Yokai Watch, twee games die het fenomenaal doen in Japan. Er is geen enkele schaamte in het afleggen tegen een game die in twee dagen een miljoen exemplaren wist te verkopen in één land.