Verhaallijn Telltale’s Guardians of the Galaxy bekend

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Verhaallijn Telltale’s Guardians of the Galaxy bekend

Vorig jaar is tijdens de staking van stemacteurs al gelekt dat Telltale Games bezig zou zijn met een game van een van Marvels populaire films met dezelfde naam: Guardians of the Galaxy. Tijdens de Game Awards bevestigde de ontwikkelaar dit. Nu blijkt dat GameStop de verhaallijn van de game heeft gepubliceerd.

Hoewel er nog geen officiële releasedatum bekend is voor Guardians of the Galaxy, is de game wel al te reserveren bij de Amerikaanse game-winkel GameStop. Deze pre-order heeft als bijschrift de verhaallijn die de game waarschijnlijk gaat volgen. Telltale heeft echter nog niet bevestigd of deze verhaallijn klopt. Het bijschrift dat op de site van GameStop te vinden is, luidt als volgt.

Marvels Guardians of the Galaxy: The Telltale Series brengt een compleet nieuwe verhaal van de onwaarschijnlijkste helden van het universum, de chaotische groep criminelen die beter bekend zijn als Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket en Groot. Na een episch gevecht ontdekken de Guardians een artefact van onmetelijke krachten. Elke Guardian heeft een reden om dit artefact te willen hebben, net als de meedogenloze vijand die de laatste van haar soort is en die niet zal stoppen totdat ze het uit hun handen gerukt heeft.

Van de aarde tot aan de Milano tot aan Knowhere en daar voorbij, vergezeld door de klanken van geweldige muziek, zet deze vijfdelig episodische serie je in de raket-aangedreven schoenen van Star-Lord in een origineel Guardians-avontuur. Het verhaal wordt verteld in de unieke en prijswinnende Telltale-stijl, waar jouw keuzes en handelingen het pad van het verhaal dat jij ervaart, aansturen.

Volgens de gerelateerde stripboekensite WWG stond er eerder vandaag zelfs een releasedatum bij de pre-order. De game zou op 25 april 2017 verkrijgbaar zijn. Dit is een week voordat het tweede deel van de film in de bioscoop draait. Na deze uitspraak heeft GameStop de datum van hun site gehaald. Eerder deze maand liet Telltale al een teaser zien voor Guardians of the Galaxy: The Telltale Series. Die kun je hierboven bekijken.