Verhaallijn Destiny werd vlak voor release veranderd

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Verhaallijn Destiny werd vlak voor release veranderd

Sinds de release van Destiny zijn er veel gamers het erover eens dat het verhaal flink tegenvalt en dan vooral als je weet dat Bungie ook verantwoordelijk is voor het goede verhaal van de Halo-franchise. Uit opgedoken documenten blijkt dat het verhaal flink op de schop is gegaan vlak voor de originele releasedatum.

Momenteel wordt er een rechtszaak uitgevochten tussen ontwikkelaar Bungie en een oud-medewerker met de naam Marty O’Donnell, die verantwoordelijk is voor de soundtrack van Halo en Destiny. O’Donnell claimt dat hij onrechtmatig de zak heeft gekregen en gedwongen is zijn aandelen in het bedrijf af te staan. In de rechtszaak zijn nu documenten gebruikt die via VentureBeat op Scribd. zijn verschenen. Hierin staat informatie over de ontwikkeling van Destiny en dan vooral die van de verhaallijn. Niet echt relevant voor de rechtszaak, maar des te meer voor de kritische fans van Destiny. Zo zou de shooter al in september 2013 uit moeten komen, maar is vlak voor de release het verhaal flink op de schop gegaan waardoor de game werd uitgesteld. Sectie 2, paragraaf 10 van het document bevat de volgende tekst.

Ondanks dat Destiny in de planning stond voor september 2013, werd het verhaal begin augustus van hetzelfde jaar substantieel aangepast. Dit zorgde voor een nieuwe releasedatum in maart 2014, omdat te veel van het originele werk moest worden veranderd.

Uiteindelijk werd Destiny nog een half jaar keer uitgesteld naar 9 september 2014, maar deze extra tijd lijkt niet gebruikt te zijn voor het veel bekritiseerde verhaal. Volgende week dinsdag komt echter The Taken King uit, de grootste uitbreiding van Destiny waarin Bungie een nieuwe poging krijgt om het verhaal te verbeteren.