Verborgen boodschap gevonden in NES Classic Mini

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verborgen boodschap gevonden in NES Classic Mini

Een tijdje geleden werd bekend dat de NES Classic Mini is gehackt en dat het mogelijk is om via een omweg meer NES-games aan de bestaande titels toe te voegen. Nintendo blijkt echter al rekening te hebben gehouden met dit soort praktijken, wat resulteert in een opmerkelijk nieuwtje. 

Bij het modificeren van zijn eigen Famicom Nes Mini (de Japanse versie van het apparaat) stuitte Twitter-gebruiker Bakueikozo tijdens zijn werkzaamheden op een boodschap in de op de console aanwezige code.

De boodschap is duidelijk, al wordt deze met een vrolijke noot gebracht. Nadat er wordt afgeteld naar het moment dat de console zal worden opgestart, geeft de afzender aan dat er ontelbaar veel uren en tranen in dit juweeltje zijn gestoken. Er wordt vriendelijk verzocht om de code netjes te houden en vooral niets kapot te maken. De afzender van het bericht, The Hanafuda Captain, is een verwijzing naar de handgemaakte hanafuda-kaarten waar Nintendo in de beginperiode haar geld mee verdiende, voordat het bedrijf tientallen jaren later de wereld van de videogames binnenstapte.