Verborgen boodschap gevonden in Cyberpunk 2077-trailer

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Verborgen boodschap gevonden in Cyberpunk 2077-trailer

Net wanneer we dachten dat de persconferentie van Microsoft gedaan was, werd deze “gehackt” door ontwikkelaar CD Projekt RED. De ontwikkelaar kwam namelijk met een nieuwe trailer rond de RPG, Cyberpunk 2077. Natuurlijk zouden de fans geen fans zijn als zij in deze trailer geen verborgen dingen zochten. Dit wist de ontwikkelaar en daarom hebben ze in het filmpje een brief verstopt. 

In de brief begint de ontwikkelaar met zich te verontschuldigen, omdat ze zo lang niets meer rond de game lieten horen. De ontwikkelaar wou zich namelijk eerst focussen op de twee Witcher 3 DLC’s. waaronder Blood and Wine, om vervolgens te beginnen met de ontwikkeling van Cyberpunk 2077. Hierdoor waren ze van mening dat ze liever wouden communiceren als ze iets concreet over de game konden zeggen. Vervolgens belooft de ontwikkelaar wel dat ze fans een unieke game-ervaring willen geven. Dit betekent dat ze veel bloed, zweet en tranen in de productie van deze game gaan steken.

Naast verontschuldigingen komt de ontwikkelaar ook nog met meer nieuws rond Cyberpunk 2077. Zo zullen spelers hun eigen personage kunnen creëren en zal de game op meerdere pc’s tegelijkertijd speelbaar zijn. Verder zullen bezoekers van E3 2018 de game aan een grondige test kunnen onderwerpen. Daarom zijn de makers benieuwd naar de meningen van de fans.

Op het laatst antwoorden de makers ook nog op vier vragen. Uit de antwoorden kunnen we een paar dingen afleiden. Zo willen ze veel tijd steken in de kwaliteit van de game en vragen ze om nog iets meer geduld van de fans. Eens ze iets kunnen laten zien dat de moeite waard is, zullen ze dit zeker communiceren. Dan weten fans precies wat ze kunnen verwachten van deze titel.

Qua uitbreidingen is de ontwikkelaar ook duidelijk. De enige uitbreidingen waarmee fans aan de slag kunnen gaan, zijn die reeds verschenen zijn voor The Witcher 3. En last but not least vertelt het bedrijf nog dit over microtransactions:

Microtransactions? In a single player role-playing game? Are you nuts?