Verandering aan COD WWII niet wat spelers hadden verwacht

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Verandering aan COD WWII niet wat spelers hadden verwacht

Sledgehammer Games activeerde een tijdje geleden een poll via Twitter. Het ging over Call of Duty WWII. Er werd spelers gevraagd wat ze wilden zien omtrent de Domination gamemode. Nu blijkt echter dat wat Sledgehammer Games gaat doen, niet volledig overeenkomt met de uitkomst van de stemming.

Sledgehammer Games vond dat de Domination gamemode in Call of Duty WWII teveel als een team deathmatch voelde en dat er niet genoeg werd gefocust op het doel van de gamemode. Om dit aan te pakken, wilde Sledgehammer Games de randvoorwaarden van de overwinning aanpassen. Origineel moesten spelers honderd punten verzamelen om te winnen. Via Twitter werd er aan de gamers gevraagd wat zij wilden en ze kregen de keuze uit twee opties. Optie A was het behoud van het format, waarbij het doel het verzamelen van honderd punten was, terwijl optie B dit benodigde puntenaantal halveerde. Nadat de stembussen waren gesloten, bleek dat optie A had gewonnen.

In de wekelijkse community update heeft de ontwikkelaar echter bekend gemaakt dat hun eigen keuze een genuanceerd antwoord is tussen beide extremen. Ze hebben dus voor een nieuwe grens van 75 punten gekozen. In de update geven ze aan dat ze hebben gemerkt dat de fans niet perse zitten te wachten op de verandering. Toch is de ontwikkelaar ervan overtuigd dat er verandering nodig is om zo het format beter tot zijn recht te laten komen.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer deze verandering in werking gaat.