Veel winst voor Capcom

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Veel winst voor Capcom

De financiële trammelant  van Capcom lijkt ten einde te zijn gekomen. Het fiscale jaar van Capcom eindigde op 31 maart en het bedrijf heeft het vorige jaar goede zaken gedaan, grotendeels dankzij het gigantische succes van Monster Hunter 4.

Het jaar van Capcom kende weinig missers en veel financiële successen. De omzet van het fiscale jaar bedroeg meer dan €1,4 miljard euro wat resulteerde in een winst van ruim €40 miljoen euro. Het financiële rapport van Capcom wees Monster Hunter 4, Dead Rising 3 en de HD versie van Resident Evil Revelations aan als de meest succesvolle games van het jaar; alle drie de titels verkochten miljoenen exemplaren. Zelfs de verkoop van Monster Hunter 4, die al hoog was geschat, bleek boven verwachtingen en moet zelfs nog in het westen uitkomen.

Andere titels die hun doel hadden behaald waren games zoals Phoenix Wright: Ace Attorney Dual Destiny en Dragon’s Dogma: Dark Arisen. Ducktales: Remastered verkocht ook boven verwachtingen, al gooide Lost Planet 3 roet in het eten. Hoewel het de enige Capcom titel was die flopte, flopte die game op spectaculaire wijze.

Digitale games en digitale distributie doen het steeds beter, al lijkt het de laatste tijd tegen te vallen. Een gebrek aan nieuwe content en een sterke competitie zijn volgens Capcom de reden waarom het momenteel in een dip zit.