Vecht nu tegen andere trainers in Pokémon Duel

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Vecht nu tegen andere trainers in Pokémon Duel

Sinds gisteren kun je Pokémon Duel gratis downloaden op je mobiele telefoon. Vecht met behulp van je Pokémon-figure tegen trainers van over de hele wereld en werk zo je weg naar de top. Hoe hoger je komt, hoe meer Pokémon-figuren je krijgt, dus zet je trainer-pet maar op en bewijs jezelf.

De Pokémon-gevechten zijn echter niet zoals je ze tot nu toe kende. Met behulp van een digitaal speelbord moet je zes Pokémon-figuren op een strategische manier opstellen. Elke Pokémon heeft bepaalde krachten en kan een vast aantal stappen zetten. Hiermee moet je ervoor zorgen dat je je doel in het gebied van je tegenstander bereikt. Je kunt deze acties ook gebruiken om de andere speler juist van zijn eigen doel te weerhouden. Pas wanneer je je doelpunt bereikt, heb je het spel gewonnen.

Wat zou Pokémon Duel zijn zonder daadwerkelijke duellen tussen Pokémon? Wanneer een van jouw Pokémon-figuren met een van je tegenstander in contact komt, begint er een gevecht. Om verder te gaan, moet je ervoor zorgen dat je de Pokémon van je bestrijder verslaat of uit de weg krijgt.

Door het winnen van League Matches, waarin spelers van over de hele wereld gekoppeld worden aan trainers met vergelijkbare vaardigheden, verhoog je je positie in de rangschikking. Hierdoor win je meer en betere Pokémon-figuren, die je met elkaar kunt verbinden om sterkere Pokémon te creëren. Ook kun je items gebruiken om je Pokémon te versterken. Deze items koop je in de winkel met zowel echt geld als gewonnen punten, of door te vechten tegen computer-bestuurde teams. Zo verdien je items en verbeter je je vaardigheden tegelijkertijd.

Je kunt Pokémon Duel nu in de App Store en via Google Play downloaden.