Vanaf donderdag microtransacties in Battlefield 5

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Vanaf donderdag microtransacties in Battlefield 5

Vanaf donderdag 4 april zitten er microtransacties in Battlefield 5. Met een nieuwe update heeft Dice een nieuwe valuta toegevoegd waarmee cosmetische items gekocht kunnen worden. Uitgever EA heeft benadrukt dat er alleen cosmetische items te koop zijn via microtransacties.

Er zijn vanaf donderdag twee soorten valuta in Battlefield 5. In een faq op de website lezen we dat er de Company Coin is, die verdiend kan worden met het spelen van de game. Battlefield-valuta kunnen spelers kopen met echt geld. Hiermee kunnen cosmetische accessoires, Elite-sets en Time Savers gekocht worden.

De cosmetische items spreken voor zich. Met Elite Sets kun je speciale personages vrijkopen, die in alle multiplayermodi te gebruiken zijn. Met Time Savers kunnen items uit de game sneller worden vrijgespeeld. Het gaat in geen van de drie gevallen om een gameplayvoordeel en geeft enkel cosmetische veranderingen aan het personage van spelers.

Uitgever EA heeft in het verleden veel kritiek gekregen voor het gebruik van microtransacties in games. Met name Fifa en Star Wars Battlefront 2 lagen onder vuur.