Valve werkt aan nieuwe hulpmiddelen om Steam Spy te vervangen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Valve werkt aan nieuwe hulpmiddelen om Steam Spy te vervangen

Steam Spy was voor zowel ontwikkelaars als nieuwsgierigen een veelgebruikte website, waarbij gemakkelijk te zien was hoe vaak games werden gekocht en geïnstalleerd op Steam. Sinds april is de tool echter offline door aanpassingen in de privacy-instellingen van Steam. Valve heeft nu aangegeven dat het zelf aan een vergelijkbare tool werkt.

Tijdens de White Nights gamingconferentie in St. Petersburg gaf Jan-Peter Ewert aan dat Valve de datastroom van de Steam Marketplace binnenkort gaat openstellen. Volgens de hoofd van business development bij Valve zouden uitgevers hiermee de verkoop- en installatiedata van hun games sneller en accurater kunnen zien. Volgens Ewert had Steam Spy problemen met accuratesse:

Steam Spy had a broad variance in how accurate it was. It was very accurate for some games, it was very inaccurate for some others.

In de nieuwe tool zou de data accurater en nuttiger zijn dan de data die Steam Spy voorheen aanbood. Steam Spy’s maker Sergey Galyinkin heeft op Twitter aangegeven dat hij uitkijkt naar de nieuwe tool.