Valve VR-headset vertraagd vanwege doorbraak

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Valve VR-headset vertraagd vanwege doorbraak

Net als een aantal andere ontwikkelaars heeft ook Valve een virtual reality-headset aangekondigd, al hebben we daar al een tijdje niets over gehoord. Volgens Valve is dat omdat er tijdens de ontwikkeling een “grote technologische doorbraak” heeft plaatsgevonden.

2016 lijkt het jaar van VR te gaan worden. Steeds meer bedrijven lijken een poging te wagen en Valve is daar geen uitzondering op. We hebben al eerder informatie gekregen over hoe geavanceerd de technologie wel niet moet zijn, maar echte concrete details ontbreken. Sterker nog, een tijdje terug werd de headset van Valve (die in samenwerking met HTC wordt ontwikkeld) uitgesteld. Volgens de CEO van HTC, Cher Wang, kwam dat vanwege een “zeer, zeer grote technologische doorbraak”. Volgens Wang was die doorbraak zo groot dat de plannen rondom de headset veranderd moesten worden.

“We hadden een launch van december in dit jaar kunnen halen, maar het is niet de bedoeling dat gebruikers hun headsets in moeten leveren voor een nieuwer, beter model in 2016.”

Wat die doorbraak precies is hield Wang nog tussenbeide. Maar als het iets is waardoor beide bedrijven besluiten dat het belangrijk genoeg is om het hele project te vertragen, moet het wel iets bijzonders zijn. Wang lichtte toe dat we de headset op CES 2016 kunnen bekijken. Wellicht dat we dan de doorbraak kunnen zien.