Valve verscherpt richtlijnen Early Access

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Valve verscherpt richtlijnen Early Access

Valve lijkt de eisen rondom zijn Early Access-programma voor ontwikkelaars flink aan te gaan scherpen. Dit zou moeten voorkomen dat er valse verwachtingen door ontwikkelaars worden geschept.

Dankzij Early Access zijn spelers in staat een game al maanden voor de release te kopen, in ruil voor vroegtijdige toegang tot de game. Toch lijkt Valve te denken dat het voor veel spelers niet duidelijk is dat de games nog in ontwikkeling zijn en daarom zal dat er voortaan bij vermeld moeten worden door de ontwikkelaar.

Daarnaast wil Valve, zo stelt Giant Bomb, dat ontwikkelaars geen beloftes doen over mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Spelers moeten een game kopen op basis van wat er op dat moment in de game zit, niet op wat er mogelijk ooit in zou kunnen komen.

Ook adviseert Valve ontwikkelaars niet games via Early Access aan te bieden als ze zich niet een tegenvallende verkoop kunnen veroorloven. Daarnaast mag een game pas de Early Access-titel krijgen als het ook daadwerkelijk wat te bieden heeft, maar mag de titel niet meer krijgen als de game al voor het grootste gedeelte is voltooid.