Valve toont eerste (deels) werkende versie Steam Controller

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Valve toont eerste (deels) werkende versie Steam Controller

In een video heeft Valve een vroege versie van een werkende Steam Controller laten zien. De controller, die mee zal worden geleverd bij de Steam Machine, is echter nog niet volledig werkend en toont voornamelijk de werking van de touch pads.

De bijzondere controller werd eerder al als afbeelding getoond door Valve bij zijn onthulling, maar was nog niet in actie te zien. In de video focust Valve zich vooral op op de twee touch pads van de controller. Veel van de andere functies zoals verschillende knoppen en het centrale touchscreen ontbreken momenteel nog. Toch lijken de touchpads al wel te werken. Zo toont Valve beelden van Portal 2, Civilization V, Counter-Strike Global Offensive en Papers, Please.

Uit de video blijkt dat de controller los is in te stellen voor iedere game. Zo wordt de controller in Counter-Strike als een klassieke shooter-controller gebruikt, terwijl bij Papers, Please beide touch pads als muis worden gebruikt; één om snel over het hele scherm te bewegen, de ander om precieze acties uit te voeren.

Wanneer de Steam Controller of de Steam Machines beschikbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Wel kunnen geïnteresseerde zich inschrijven voor de bètatest van Valve.