Valve richt zich weer op het ontwikkelen van games

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Valve richt zich weer op het ontwikkelen van games

Half Life 3 is een titel die gamers al sinds jaar en dag bezighoudt. Het lange wachten is onder meer te wijten aan het feit dat het bedrijf een groot gedeelte van zijn mankracht aan Steam wijdt. Er gloort echter weer hoop aan de horizon, want Valve heeft aangegeven zich weer meer met het ontwikkelen van games bezig te houden.

Het feit dat Valve nog nooit een derde deel in een serie heeft gemaakt is alom bekend. Veel fans gaan ervan uit dat het bedrijf teert op het geld van Steam en daarom nooit meer echt een game zal maken. In een interview met IGN geeft programmeur Brandon Reinhart aan dat het bedrijf zich weer met games wil bezighouden:

The answer to ‘you’re just sitting on your butts, sitting on a pile of money, swimming around the gold vault’, is to not actually do that. To deliver a bunch of high quality games that show we’re actually working really hard.

Mensen die hoopten op een onmiddellijke aankondiging van Half Life 3 zullen teleurgesteld zijn, want daarvan is voorlopig nog geen sprake. Wel is Valve hard aan het werk aan zijn nieuwe digitale kaartspel Artifact. Die game verschijnt op 28 november.