Valve organiseert ontwikkelaarsconferentie in Seattle in 2014

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Valve organiseert ontwikkelaarsconferentie in Seattle in 2014

Na het aankondigen van de Steam Operating System, lijkt Valve druk bezig zoveel mogelijk (beginnende) ontwikkelaars aan de gang te krijgen met het nieuwe besturingssysteem. Een van de manieren om ze zo ver te krijgen zijn de Steam Dev Days, begin volgend jaar.

Op 15 en 16 januari 2014 zullen de Steam Dev Days gehouden worden, met als uitgangspunt de ontwikkelaars kennis te laten maken met SteamOS. Er worden presentaties gegeven over diverse onderwerpen zoals Linux, OpenGL en User Generated Content. Daarnaast kunnen de ontwikkelaars vrij aan de slag, in de hoop dat kruisbestuiving plaats zal vinden onder. De ontwikkelaars moeten zo veel mogelijk (van elkaar) leren.

Het team achter het game platform Steam zal ook aanwezig zijn, waar de ontwikkelaars terecht kunnen met hun vragen. De onlangs aangekondigde Steam controllers zullen ook voor iedereen beschikbaar zijn om te testen. Kaarten kosten $95 dollar per persoon, wat neer komt op ongeveer €80 euro.

Dit alles om ervoor te zorgen dat SteamOS zich gaat verzetten tegen de gevestigde orde van Windows. SteamOS is een open besturingssysteem dat de gebruiker meer invloed geeft. Valve heeft al eerder aangegeven teleurgesteld te zijn in de richting die Microsoft met Windows in wil gaan, waardoor Valve hun eigen besturingssysteem heeft ontwikkeld.