Valve kondigt een nieuwe toernooisysteem aan voor Dota 2

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Valve kondigt een nieuwe toernooisysteem aan voor Dota 2

Het huidige Dota 2-seizoen is nog in volle gang, maar dat weerhoudt Valve er niet van om alvast vooruit te kijken naar het seizoen van 2018. Er komen grote veranderingen aan voor de competitie van de MOBA en deze zullen vooral de minder bekende spelers kunnen bekoren.

Valve maakt hun plannen voor het komende e-sports seizoen bekend. In 2018 wordt er meer ruimte gegeven aan kleine toernooien, door de competitie in te delen in major en minor toernooien. Grote toernooien moeten minimaal een prijzenpool van $500.000 hebben, voor kleine toernooien geldt een minimum van $150.000. Deelnemers kunnen in de verschillende competities punten verdienen om zich te kwalificeren voor The International 2018. Daar wordt uiteindelijk bepaald wie de beste Dota 2-speler van 2018 is.

De kwalificatierondes voor de huidige competitie zijn eind juni geëindigd. Spelers die zich geplaatst hebben, gaan in augustus strijden om het wereldkampioenschap. De grote finale wordt gespeeld tussen 7 en 12 augustus 2017 met een prijzenpot van $20 miljoen.