Valve geeft permanente bans aan professionele CS:GO-spelers

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Valve geeft permanente bans aan professionele CS:GO-spelers

Valve heeft meer details vrijgegeven rondom de bans die het toekende aan verschillende professionele Counter-Strike: Global Offensive-spelers. Het gaat om spelers die vorig jaar betrokken waren in een matchfixing schandaal rondom de game.

Vorig jaar januari en februari waren er verschillende professionele Counter-Strike-spelers die niet meer met de game aan de slag mochten. De spelers in kwestie waren schuldig bevonden van matchfixing waarbij er in-game items van zeer hoge waarde werden verdiend. Deze konden later weer gebruikt worden om te wedden in andere professionele matches. Verschillende teams kregen destijds al een ban, waaronder iBUYPOWER, NetCodeGuides.com en Team Torqued.

In een nieuw bericht op de officiële website van de game blijkt dat de bans permanent zijn geworden. Hierdoor kunnen de verschillende teams nooit meer mee doen aan door Valve georganiseerde toernooien en evenementen. Valve is zelf heel duidelijk over hun standpunt:

Hoewel bans pijnlijk en verwoestend kunnen zijn voor sommige leden van de community, zijn ze soms nodig. We hopen eerlijk waar dat we ze in de toekomst niet meer uit hoeven te delen.

Het lijkt er dus op dat Valve vooral een voorbeeld wil maken van deze teams, maar dat het niet bang is om het vaker te doen. Gezien Counter-Strike: Global Offensive een van de meest populaire games is op Steam, is het niet heel vreemd dat Valve valsspelers hard wil aanpakken.