Valsspelers GTA Online nog harder aangepakt

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Valsspelers GTA Online nog harder aangepakt

Valsspelers in GTA Online worden harder aangepakt dan ooit. Dit liet ontwikkelaar Rockstar Games vandaag weten. Zo hoef je maar twee keer vals te spelen voordat je account definitief wordt verbannen.

Rockstar Games is al een flinke tijd bezig met het bestrijden van valsspelers in GTA Online. Nu heeft de ontwikkelaar een nieuwe aanpak. Bij een eerste vergrijp wordt een speler tijdelijk verbannen en wordt het inventory van de speler helemaal geleegd. Daarnaast wordt alle progressie die je met het karakter hebt gemaakt teniet gedaan. Bij een volgend vergrijp wordt het account permanent verbannen. Rockstar laat weten wat er verstaan wordt onder ‘een vergrijp’:

Je kunt op basis van verschillende factoren verbannen worden uit GTA Online. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het modden van GTA Online, het misbruiken van game mechanics, het aanpassen van game data en code en het belemmeren van de game-ervaring van andere spelers. Er wordt gekeken naar de ernst van de overtreding, bij een zware overtreding kan een speler permanent verbannen worden. Bij een licht vergrijp zal dit tijdelijk zijn, maar een volgend vergrijp zal leiden tot een permanente verbanning.

Veel spelers van de game lijken deze maatregelen te snappen, maar sommigen vinden dit te hardhandig. Vooral de straf voor een klein vergrijp kan al snel problemen veroorzaken voor spelers die onterecht verbannen worden door het automatische anti-cheatsysteem, waarmee ze suggereren dat dit wel eens voorkomt.