Valkyria Chronicles 4 verschijnt in het najaar van 2018

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Valkyria Chronicles 4 verschijnt in het najaar van 2018

Na de teleurstellende spin-off Valkyria Revolution kunnen veel fans van de Valkyria-games niet wachten op een echt nieuw deel in de serie. Dit nieuwe deel werd afgelopen najaar al aangekondigd in de vorm van Valkyria Chronicles 4. Wanneer de game precies zou verschijnen, was nog onduidelijk: ergens in 2018 moest de game te spelen zijn. Inmiddels is dit iets meer toegespitst: we kunnen komend najaar met de game aan de slag.

Valkyria Chronicles 4 verschijnt in het najaar van 2018 voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Deze informatie is te vinden op de website van de game. De release in het komend najaar betreft de westerse versie van de game. In Japan kunnen ze al vanaf 22 maart aan de slag met Valkyria Chronicles 4. De game verschijnt daar echter alleen op Nintendo Switch en PlayStation 4, niet op Xbox One.

Uit de eerder verschenen trailer voor het vierde deel van Valkyria Chronicles 4 blijkt dat de game terug gaat naar de basis van de serie. Waar Valkyria Revolution zich richtte op hack-and-slash-gameplay, draait het vierde deel van de Valkyria Chronicles-serie weer om grootschalige turn-based gevechten.