Valkyria Chronicles 4 heeft een releasedatum gekregen

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Valkyria Chronicles 4 heeft een releasedatum gekregen

Er is een releasedatum bekend voor het vierde deel uit de Valkyria Chronicles-reeks. Daarnaast is er bekendgemaakt welke extra’s er zijn voor mensen die de Launch Edition kopen. De releasedatum voor Europa is hetzelfde als die van Noord-Amerika. 

Valkyria Chronicles 4 gaat uitkomen in Europa en Noord-Amerika op 25 september 2018. De Launch Edition van de game gaat een sticker bevatten van de in-game medische hond genaamd Ragnarok.

Het vierde deel binnen de serie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa. De fictieve Atlantic Federation en de Autocratic Eastern Imperial Alliance gaan deze oorlog tegen elkaar uitvechten. De Federation heeft namelijk als laatste redmiddel Operation Northern Cross ingezet. Commandant Claude Wallace en zijn kameraden moeten als Squad E ervoor zorgen dat de Federation uiteindelijk wint. De game speelt zich in dezelfde periode af als het eerste deel, maar gaat zich wel richten op andere personages. De bekende Canvas-engine en het turn-based Blitz-gevechtssysteem keren terug naar de game en Hitoshi Sakimoto gaat wederom de soundtrack componeren.

De game komt zowel voor PlayStation 4, Xbox One, pc als Nintendo Switch uit op 25 september.

Valkyria Chronicles 4 
 Pixel Vault