Valiant Hearts: The Great War zal waarheidsgetrouw zijn

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Valiant Hearts: The Great War zal waarheidsgetrouw zijn

Valiant Hearts: The Great war, een project van Ubisoft Montpellier, zal nauw de waarheid rondom de Eerste Wereldoorlog volgen. Het bedrijf werkte samen met de makers van documentaireserie Apocalypse, World War I tijdens het maken van het spel, verklaarde Ubisoft.

De samenwerking stelde Ubisoft Montpellier in staat om echt beeldmateriaal van de documentaire in de in-game encyclopedie te gebruiken. Gedurende Valiant Hearts zullen spelers pop-ups voorbij zien komen met historische feiten en documenten die relevant zijn voor iets wat er in de game gebeurd is. Daarnaast hebben de ontwikkelaars verschillende locaties bezocht uit de periode, zodat een aantal evenementen in het spel zich tijdens die conflicten konden afspelen.

Apocalypse, World War I is een samenwerking tussen het Franse bedrijf CC&C en het Canadese Ideacom International. De documentaire, die bestaat uit vijf delen, werd voor eerder dit jaar voor het eerst getoond in Frankrijk en Canada. Valiant Hearts: The Great War werd goed ontvangen toen het getoond werd tijdens de persconferentie van Ubisoft op de afgelopen E3 en zal 25 juni uitkomen voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC.