Vakbond stemacteurs eindigt staking tegen game-ontwikkelaars

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Vakbond stemacteurs eindigt staking tegen game-ontwikkelaars

Stakingen komen niet vaak voor in de gamesindustrie, maar stemacteurs hadden afgelopen jaar reden om te staken tegen elf grote game-ontwikkelaars. Ze waren het niet eens met hoe ze betaald werden door de studio’s en waren ontevreden met de werkomstandigheden. Nu is er eindelijk een akkoord.

SAG-AFTRA (Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists) maakte vandaag bekend dat de stemacteurs niet langer staken tegen elf gamebedrijven. Daarmee komt er een einde aan een staking van bijna een jaar. De Amerikaanse vakbond heeft een overeenkomst bereikt met de partijen, waarin betere vergoedingen en rechten zijn vastgelegd voor stemacteurs die aan games meewerken. Dit laat de vakbond weten in een verklaring.

Een van de meest spraakmakende stakers was Ashly Burch. Zij vertolkte de rol van Chloe in Life is Strange, maar deed dit niet meer in de prequel. Vanwege de staking kon zij niet meewerken aan de game. De staking gold onder andere tegen Activision, Blindlight, Corps of Discovery Films, Disney Character Voices, Formosa Interactive, Insomniac Games, Interactive Associates, Take 2, VoiceWorks Productions en WB Games, Inc.