Vacature bij Game Freak wijst op mogelijke Pokémon-game voor Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Vacature bij Game Freak wijst op mogelijke Pokémon-game voor Switch

Ontwikkelaar van Pokémon-games Game Freak zoekt nieuwe medewerkers. Uit de vacature die zij online hebben gezet, wordt duidelijk dat zij momenteel werken aan een nieuwe Pokémon-game. Mogelijk zelfs voor de nieuwe console van Nintendo, de Nintendo Switch.

Heb je ambities in de gamewereld? Ontwikkelaar Game Freak heeft momenteel enkele vacatures open staan. Hieronder één voor character modeller en één voor 3D-Graphics designer. De beschrijving voor de character modeller: hij/zij moet monsters, mensen en cartoons in een overdreven cartoon-stijl kunnen tekenen. Toekomstige 3D-Graphics designers worden gelonkt met de beschrijving “dat zij betrokken kunnen zijn bij een RPG die wereldwijd goed bekend is”. Verder wordt er geëist dat de 3D-objecten van vergelijkbare kwaliteit als die van de Wii U en PS Vita zijn.

Alhoewel de Nintendo Switch niet concreet wordt genoemd, is het door deze hints best aannemelijk dat er een Pokémon-game in de maak is voor de Nintendo Switch. Omdat de 3DS niet vergelijkbaar is met de kwaliteit van de Wii U en PS Vita, is de kans niet groot dat het om een 3DS-game gaat.

Eerder doken er geruchten op over de komst van Pokémon Sun & Moon op de Nintendo Switch. Deze zou de naam Pokémon Stars krijgen. Dit is op dit moment nog niet bevestigd.