USB-adapter laat je op de Nintendo Switch spelen met een PS4-controller

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
USB-adapter laat je op de Nintendo Switch spelen met een PS4-controller

De Nintendo Pro Controller werkt uitstekend in combinatie met de Nintendo Switch, maar toch hangt er een flink prijskaartje aan. Mocht je niet zoveel geld hebben, maar heb je wel een PlayStation 4-controller liggen, dan kun je daar met een handige USB-adapter optimaal gebruik van maken.

Het bedrijf 8bitdo, dat zich gespecialiseerd heeft in controllers met een retrostijl, heeft een nieuw product genaamd ‘8Bitdo Wireless USB-adapter’ op de markt gebracht. Met deze USB Adapter kun je voortaan verschillende controllers gebruiken om op je Switch te spelen. Hieronder vallen alle controllers die 8Bitdo gemaakt hebben. Dit zijn de Dual Shock 3, Dual Shock 4, Wii remote, Wii U Pro Controller en de Joy-Cons.

Naast de Switch werkt de adapter ook voor Windows, Mac, Android TV, Raspberry Pi en Retrofreak-apparaten. Dit houdt in dat je controllers veel meer functies krijgen dan ze al hadden. Het design van de adapter is geïnspireerd op de stenen die je in Super Mario Bros. kunt vinden. Momenteel kun je de 8Bitdo Wireless USB-adapter voor 19,99 dollar kopen op Amazon.

8bitdo 
 Pixel Vault