Update Xbox One maakt einde aan Kinect-functie

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Update Xbox One maakt einde aan Kinect-functie

Een aantal jaren terug werd met veel bombarie de Xbox One aangekondigd met een, volgens Microsoft, onafscheidelijke Kinect. Nu, anno 2015, lijkt Microsoft definitief afscheid te nemen van de camera. Na een update die morgen verschijnt, is het niet meer mogelijk de console met handgebaren te besturen.

In een interview met Windows Central stelt Mike Ybarra, directeur programma management en eindverantwoordelijke van de grote update, dat bijna niemand handgebaren gebruikt om de Xbox One te besturen.

De realiteit is dat deze functie zeer, zeer weinig wordt gebruikt en daardoor te weinig waarde heeft voor het spelsysteem om in stand te houden. Voor nu halen we deze functie eruit, maar we blijven luisteren naar feedback en misschien dat we de handgebaren weer terugzien.

De Kinect werd eigenlijk direct na de release van de Xbox One langzaam losgelaten door Microsoft, want binnen een paar maanden was de Xbox One ook zonder Kinect te krijgen. Ook is er amper software verschenen waarin de functies van Kinect tot hun recht komen en op de afgelopen E3 werd er met geen woord gesproken over de camera. Overigens blijven stemcommando’s wel gewoon werken na de update van morgen. De update voegt onder andere backwards compatibility toe en past de homepage van de One stevig aan.