Update: Valve schakelt het openen van loot box in Nederland uit

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Update: Valve schakelt het openen van loot box in Nederland uit

Nadat Valve een maand geleden de ruilfunctie uitschakelde voor CS:GO en Dota 2 en zich nadien bedacht, zorgt het er nu voor dat wij en onze zuiderburen geen loot boxes meer kunnen openen.

Update: Een maand geleden schakelde Valve de ruilfunctie van CS:GO en Dota 2 uit voor ons land. De reden hierachter was een brief van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Vorige week bedacht het zich en konden we dus weer aan de slag met de functie.

Blijkbaar weet het bedrijf niet goed wat het wil. Nu zorgt het er namelijk voor dat wij en onze zuiderburen geen virtuele schatkisten meer kunnen openen. Voorlopig zullen Belgische en Nederlandse gebruikers dus enkel hun skins kunnen verkopen of ruilen via de Steam Market.

Oorspronkelijk bericht: In een bericht aan Steam-gebruikers laat Valve weten twee brieven te hebben ontvangen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. In deze brieven staat vermeld dat de loot boxes in CS:GO en Dota 2 in strijd zijn met de Nederlandse wetgeving. Het probleem ligt daarin vooral bij het feit dat de inhoud van de loot boxes te verhandelen is. De oplossing van Valve is om het verhandelen van items voor Nederlandse CS:GO en Dota 2-spelers te verbieden.

Volgens Valve gaat het hier echter om een tijdelijke oplossing, want het bedrijf is het niet eens met de aantijging van de Kansspelautoriteit. Het bedrijf geeft al aan een juridische ondersteuning uit Nederland in de arm genomen te hebben en verder in gesprek te willen met de kansspelautoriteit. Voor nu biedt het bedrijf haar excuses aan voor het ongemak.

Valve 
 Pixel Vault