Update stand van zaken Star Citizen-versie 3.0.0

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Update stand van zaken Star Citizen-versie 3.0.0

In 2012 begon de crowdfunding-campagne van Star Citizen. Vijf jaar later is de ambitieuze game nog steeds niet compleet, al werkt Cloud Imperium Games er nog hard aan. Ook blijft de ontwikkelaar transparant over hoe de zaken ervoor staan. In de laatste nieuwsupdate gaf het bedrijf aan hoe het momenteel met de uitgestelde versie 3.0.0 gaat.

Versie 3.0.0 bestaat momenteel al uit verschillende grafische updates zoals efficiëntere planeetschaduwen. Op het gebied van design is bijvoorbeeld de technologie voor de map van de Persistent Universe al geïmplementeerd. De update bevat ook alvast wat ontwikkelingen voor de omgeving, wat vooral draait om de buitenposten op planeten. De Solar System Editor maakt nu ook deel uit van versie 3.0.0, de prestatie van de game is op meerdere gebieden verbeterd. Aanpassingen aan visuele aspecten zoals kleding en ook de code, waaronder betere simulatie van zwaartekracht, behoren al tot de update.

Er staat echter nog veel op de planning voor Cloud Imperium Games voor Star Citizen. De ontwikkelaar wil in de update drie nieuwe manen toevoegen, waar spelers op kunnen landen. Er wordt ook nog verder gewerkt aan onder andere content (verlaten schepen, puingebieden), gameplay (turrets, verzekeringen voor je schepen) en user interfaces (character customisation). Wanneer dit alles niet op tijd klaar is, geeft de ontwikkelaar aan bereid te zijn de update opnieuw uit te stellen. De mogelijkheid bestaat ook dat ervoor gekozen wordt om wat nog niet af is, eruit de laten.

In een schema in de blogpost van de ontwikkelaar is de precieze planning in te zien. Hierin staan ook de verwachte data waarop afzonderlijke onderdelen klaar moeten zijn. Of Cloud Imperium Games zich daar deze keer werkelijk aan kan houden, moet nog worden bezien.