Update: Sony trekt definitief de stekker uit PlayStation 3-productie

Update: Sony trekt definitief de stekker uit PlayStation 3-productie

Ondanks dat de PlayStation 4 ondertussen alweer meer dan drie jaar in de schappen ligt, werd de PlayStation 3 nog altijd geproduceerd. Eerder dit jaar schroefde Sony de productie van de console van de vorige generatie al flink terug en nu stop het Japanse bedrijf definitief met de productie.

Update 30 mei: Vandaag maakt Sony bekend dat de laatste Playstation 3-consoles de fabriek uit zijn gerold en de console definitief uit productie is genomen. Onverwacht is dit niet, aangezien Sony al aan had gekondigd geen PlayStation 3 meer voor Japan te fabriceren. De PlayStation 3 heeft bij elkaar elf jaar in de schappen gelegen.

Originele bericht: De reden waarom Sony met de ontwikkeling stopt, is niet bekend. Wel valt er natuurlijk te raden dat Sony zich alleen nog maar wil focussen op de PlayStation 4. Onlangs kondigde Sony namelijk ook al aan dat PlayStation Now gaat verdwijnen op de PlayStation 3. Op dit moment stopt Sony overigens alleen nog maar in Japan. Het vermoeden is wel dat de westerse markt snel volgt. Met deze aankondiging lijkt er dan toch echt een einde te komen aan een generatie consoles.

Ook kunnen we definitief concluderen dat Sony de langste adem had met de PlayStation 3. Zo kwam de console in 2006 op de markt en stopt de productie dus pas elf jaar later met de productie. De productie van de Xbox 360 stopte in 2016. Opvallender zijn de cijfers van concurrent Nintendo. In 2013 stopte men met de ontwikkeling van de Wii, die in 2006 op de markt verscheen. Zelfs de productie van de in 2012 uitgekomen Wii U is al gestopt.

Wat is jouw favoriete PlayStation 3-moment? Laat het ons weten in de reacties!