Update: Overwatch League-speler ontslagen wegens mogelijk wangedrag

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Update: Overwatch League-speler ontslagen wegens mogelijk wangedrag

Update: Ondertussen heeft het team achter Jonathan ‘DreamKazper’ Sanchez besloten zijn contract op te heffen en de speler te ontslaan. Dit blijkt uit een Twitter-bericht van Boston Uprising.

In het Twitter-bericht van het in Boston-gevestigde team blijkt dat het contract van DreamKazper per direct is stopgezet. Lees voor meer informatie ons originele bericht.

Origineel: Na beschuldigingen van seksueel wangedrag is er opnieuw een speler uit de Overwatch League geschorst. Ditmaal gaat het om de 21-jarige Jonathan ‘DreamKazper’ Sanchez, actief voor Boston Uprising.

Sanchez was actief voor Boston Uprising, maar is nu onvoorwaardelijk geschorst van het team na beschuldigingen van seksueel wangedrag met een minderjarige fan. Afgelopen zondag verschenen er screenshots van een conversatie tussen de speler en de 14-jarige fan. Volgens de fan groeide een vriendschappelijk gesprek uit in seksueel getinte berichten vanuit Sanchez via Twitter, FaceTime en Snapchat.

Als resultaat hiervan hebben zowel het team als de Overwatch League statements gemaakt met de duidelijke mededeling dat de speler onvoorwaardelijk is geschorst:

Het is niet de eerste keer dat spelers uit de Overwatch League negatief in het nieuws komen. Eerder werd Dallas Fuel-speler Felix ‘xQc’ Lengyel al geschorst voor ongepaste opmerkingen.