Update: Overname besprekingen tussen Logitech en Plantronics stilgelegd

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Update: Overname besprekingen tussen Logitech en Plantronics stilgelegd

Accessoirefabrikant Logitech zou zijn zinnen hebben gezet op hoofdtelefoonfabrikant Plantronics. Het zou niet de eerste partij zijn die Logitech in de hoofdtelefoonmarkt overneemt, na onder andere Astro en Jaybird.

Update: In een officieel statement laat Logitech weten dat het niet langer rond de tafel zit met Plantronics om een overname te bespreken. De besprekingen zijn stopgezet. Wat de exacte reden hiervoor is, is niet duidelijk. Het is mogelijk dat Plantronics niet in zee wilde gaan met Logitech.

Bronnen melden aan Reuters dat het Zwitserse Logitech in gesprek zou zijn met het Amerikaanse Plantronics voor een mogelijke overname. Daarmee zou dit de grootste overname van Logitech zijn, nadat het eerder al 117 miljoen dollar voor microfoonproducent Blue en 85 miljoen dollar voor Astro neerlegde. Volgens de bronnen zou Logitech bereid zijn 2,2 miljard dollar te willen betalen voor de hoofdtelefoonproducent.

Mochten de gesprekken voorspoedig verlopen, dan zou er al zo vroeg als komende week een deal kunnen liggen. Dit stelt de anonieme bron tegenover Reuters. Er wordt echter gewaarschuwd dat een deal nog geen zekerheid is. Beide partijen hebben niet gereageerd op de geruchten. De aandelen van Plantronics sprongen 5,6% omhoog op de beurs toen de geruchten afgelopen vrijdag naar buiten kwamen.