Update: Metro Exodus komt niet uit via Steam

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Update: Metro Exodus komt niet uit via Steam

Metro Exodus komt voor de pc exclusief uit via de Epic Games Store. Dit maken Epic Games en uitgever Deep Silver vandaag bekend. Is dit een enkele keuze van Deep Silver of heeft Epic Games zijn vizier op Valve gezet?

Update: Er zijn ondertussen meer details bekend omtrent de exclusiviteit van deze deal. Deep Silver heeft namelijk onthuld dat het gaat om een tijdelijke deal van één jaar. Vanaf 14 februari 2020 kan je de game ook terugvinden op Steam. De studio heeft ook goed nieuws voor spelers die de game alsnog via Steam ontvangen. Iedereen die de game heeft gepre-ordered en deze op Steam ontvangt, krijgt toegang tot de Expansion Pass.

Origineel bericht: Epic Games heeft een partnerschap aangekondigd met Deep Silver. Hierdoor wordt Metro Exodus niet meer uitgebracht via Steam, maar via de Epic Game Store. Dit ondanks het feit dat Metro Exodus wel te pre-orderen was op Steam. Epic Games en Deep Silver zeggen in hun bekendmaking toe dat iedereen die Metro Exodus voor pc gepre-orderd heeft, de game ook daadwerkelijk ontvangt. Website Polygon deed navraag of Metro Exodus ooit nog via Steam beschikbaar wordt, maar had daar op het moment van schrijven nog geen reactie op ontvangen.

Deep Silver heeft deze beslissing genomen omdat de afspraken met Epic Games gunstiger zijn dan met Steam. Zo gaat bij Epic Games 88% van de verkoopprijs terug naar de ontwikkelaar. Dit in tegenstelling tot de 70% die Steam teruggeeft. Zowel Epic Games als Deep Silver geven in de aankondiging aan dat deze keuze een positieve ontwikkeling is voor spelers. Ontwikkelaars zijn zo namelijk in staat meer te investeren in hun games dan voorheen.