UPDATE: Maandelijkse update PlayerUnknown’s Battlegrounds uitgesteld

UPDATE: Maandelijkse update PlayerUnknown’s Battlegrounds uitgesteld

Sinds de release van PlayerUnknown’s Battlegrounds op Steam Early Access storten honderdduizenden spelers zich dagelijks in Battle Royale. Dat betekent ook dat er een hoop ogen zijn gericht op elke misstap en bug die Bluehole Inc. voortbrengt en daarom is er wederom een update voor PUBG.

Update: De maandelijkste update voor PUBG had vandaag live moeten gaan, maar PlayerUnknown laat via Twitter weten dat er nog te veel technische problemen zijn. De update draait namelijk al op de testservers en geeft daar de nodige problemen. De update is daarom uitgesteld naar volgende week.

In de nieuwe update springen twee toevoegingen in het oog: de toevoeging van een nieuwe sniper rifle en sterk verbeterde besturing van de motoren die in de vorige update zijn toegevoegd. Het scherpschuttersgeweer is de VSS, die niet alleen standaard een 4x scope heeft, maar ook een demper. Het geweer vuurt 9 mm-patronen af en kan bemachtigd worden uit de care packages die tijdens een potje PUBG gedropt worden. Er is ook een hele kleine kans dat je de rifle ‘in het wild’ tegenkomt. Wat betreft de motoren: deze hebben niet alleen een betere besturing, er zijn nu ook modellen zonder zijspan.

Hoewel deze twee toevoegingen de solospelers een flinke stap vooruit kunnen helpen, is het grootste probleem op dit moment de lag die de verschillende servers teistert. Helaas moeten we nog even wachten op verbeteringen op dit gebied; Bluehole Inc. meldt dat ze deze specifieke problemen aan het onderzoeken zijn en ze hopen deze in de komende maand op te lossen. In de tussentijd vragen ze om geduld en benadrukken ze dat de game zich nog altijd in vroegtijdige toegang bevindt.

De update gaat morgen live op de testservers en zonder rare voorvallen komt de update 25 mei naar de live servers. Voor alle wijzigingen in deze patch kun je terecht op de communitypagina van PlayerUnknown’s Battlegrounds.