UPDATE: LEGO Dimensions stopt een jaar eerder

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
UPDATE: LEGO Dimensions stopt een jaar eerder

Eerder deze week waren er geruchten dat LEGO Dimensions stopt, de kogel is nu definitief door de kerk. Warner Bros. heeft laten weten dat ze stoppen met LEGO Dimensions en er geen nieuwe onderdelen meer worden uitgebracht.

Update: Eerder deze week waren er al geruchten dat LEGO Dimensions wordt stopgezet en nu is er een definitieve reactie van Warner Bros. Hoewel ze nog ondersteuning blijven bieden voor de servers en de klantenservice actief blijft, komen er geen nieuwe pakketten of uitbreidingen voor de game. Dit laat de uitgever weten via de Twitter van LEGO Dimensions.

Originele bericht: Hoewel uitgever Warner Bros. nog niets officieel bekend heeft gemaakt, vertellen bronnen van Eurogamer dat de serie is stopgezet. Het originele plan voor LEGO Dimensions was dat er uitbreidingen en nieuwe karakterpakketten werden uitgebracht over het verloop van drie jaar.

Eurogamer geeft meerdere redenen waarom het spel is stopgezet. Zo zijn de kosten die komen kijken bij het gebruik van echte LEGO erg hoog, zijn de verkoopcijfers lager dan gehoopt en verliest het toys-to-life genre zijn populariteit. Dit laatste is erg duidelijk te merken. Zo werd in mei 2016 besloten dat Disney Infinity werd stopgezet, terwijl productie van de volgende grote release in volle gang was. Daarnaast heeft Skylanders besloten om een tijdje geen nieuw spel uit te brengen en het onzeker is of er een nieuwe game komt.

Als dit het einde is van LEGO Dimensions, eindigt het spel tijdens zijn Jaar Twee fase. In dit jaar stond onder andere het thema van de jaren ’80 centraal stond. Zo kwamen er eerder karakterpakketten uit van Beetlejuice, Gizmo en ET. Voor jaar drie stond onder andere de terugkeer van Lord Voltech in de planning. Ook moest er een Minecraft uitbreiding komen en stond het in de planning dat The Flash werd toegevoegd.

Als Warner Bros. officieel reageert, updaten wij dit bericht.