Update: Digimon Survive komt ook naar het Westen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Update: Digimon Survive komt ook naar het Westen

Update: In navolging van een trailer eerder vandaag voor de Aziatische markt is Digimon Survive ook voor het Westen aangekondigd. De tactische adventure RPG komt in 2019 ook in Nederland op de markt voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc. Meer details lees je hieronder.

Origineel: Hoewel Digimon Survive officieel alleen nog maar voor de PlayStation 4 en Nintendo Switch in Japan is aangekondigd, lijkt de game ook naar andere platformen te komen. In een trailer voor de Aziatische markt noemt Bandai Namco namelijk ook releases voor de pc en Xbox One.

Digimon Survive moet het nieuwste deel in de langlopende serie worden, maar zal wel anders zijn dan voorgaande delen. Volgens website Dualshockers zal de game meer verdeeld zijn tussen het verhaal en de gevechten. Het verhaal heeft daarbij veel weg van een visual novel, terwijl de gevechten de vorm van turn-based strategy aannemen.

Officieel is de game alleen nog maar in Japan aangekondigd voor de PlayStation 4 en de Nintendo Switch. In een nieuwe trailer voor de Aziatische markt is echter een opvallend detail te zien: de game zou ook naar pc en Xbox One komen.

Normaal hangt dit samen met een aankondiging voor de Westerse markt, maar daar is nu nog geen sprake van. Digimon Survive staat nu alleen nog op de planning voor een release in 2019 in Japan. Mocht er meer bekend worden over een Europese release, dan lees je dat natuurlijk hier op Pixel Vault.