Update: Crash Team Racing krijgt een remake

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Update: Crash Team Racing krijgt een remake

Update: Tijdens The Game Awards 2018 is het nieuws officieel bevestigd. Crash Team Racing Nitro-Fueled is een remake van de originele game. De game is niet alleen grafisch opgepoetst, maar zal ook een online multiplayer krijgen. Deze verschijnt op 21 juni 2019 voor 39,99 euro. Je kan ook een digital deluxe edition pre-orderen voor 59,99 euro.

Originele Bericht: Aanstaande donderdag wordt mogelijk een remake of remaster van Crash Team Racing bekendgemaakt. Dit moet volgens een tweet van PlayStation Access-presentatrice Hollie Bennet gebeuren tijdens The Game Awards. Bennet ontving een stel pluche dobbelstenen met een tekst die deze aankondiging suggereert.

De pluche dobbelstenen die de presentatrice ontving, werden voor het eerst gebruikt in de oorspronkelijke reclame van Crash Team Racing. Dit kan er dus op wijzen dat er een nieuwe versie van de game komt. Ook website Eurogamer meldt dat ze via Activision hebben gehoord dat er een remake aan zit te komen.

Crash Team Racing verscheen voor het eerst in 1999 op de PlayStation 1. Deze werd destijds ontwikkeld door Naughty Dog. In de game kun je met diverse personages uit de Crash Bandicoot-franchise racen in karts. Deze game werd destijds vaak vergeleken met Mario Kart van concurrent Nintendo. The Game Awards vinden aanstaande donderdagnacht plaats om 2:30 uur Nederlandse tijd.