Update: Capcom onthult meer details rond gratis DLC

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Update: Capcom onthult meer details rond gratis DLC

Een paar dagen voor de release van Resident Evil 2 kondigde Capcom via diens YouTube-kanaal een gratis DLC aan. Details waren tot op vandaag erg schaars. Daar komt nu verandering in dankzij een Tweet op het officiële Twitterkanaal van de game.

Update: Zoals we eerder al meldden is de gratis DLC tweeledig. Het tweede deel kreeg de naam The Ghost Survivors en deze voegt drie “Wat als”-verhalen toe. Deze verhalen zijn episodisch en heten No Time to Mourn, Runaway en Forgotten Soldier.

Alle verhalen spelen zich af rond drie personages die niet konden vluchten na de uitbraak. Het eerste verhaal over de uitbater van een wapenwinkel en de andere twee over de dochter van de burgemeester en een soldaat.

Dankzij de onderstaande tweet komen we te weten dat No Time to Mourn verschijnt op 15 februari.

Origineel bericht: Deze gratis DLC is tweeledig. Het eerste deel betreft twee outfits, namelijk die van Leon ’98 en Claire ’98. Deze twee outfits zijn beschikbaar vanaf 22 maart en maken het mogelijk dat de speler met de originele hoekige personages kan spelen. Het tweede deel lijkt nog net wat interessanter te zijn, het gaat hierbij om iets dat The Ghost Survivors heet.

De details hiervan zijn nog schaars te noemen, maar we krijgen in ieder geval met iets episodisch te maken. Het is hierbij mogelijk om in de schoenen te stappen van mensen die we nog niet eerder hebben kunnen volgen. De eerste episode gaat over Robert Kendo, de eigenaar van de Kendo Gun Shop uit de eerste game, en Katherine Warren, de dochter van de burgemeester van Raccoon City. Ook kun je ingame punten verdienen die je vervolgens kunt uitgeven om spullen te kopen. Hoe het er allemaal uit gaat zien en wanneer we dit precies kunnen verwachten, is voor nu echter nog niet bekend.

De remake van Resident Evil 2 verschijnt op 25 januari voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.