Update: Activision Blizzard ontslaat ruim 700 werknemers

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Update: Activision Blizzard ontslaat ruim 700 werknemers

Tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers heeft Activision Blizzard bevestigd dat er honderden banen komen te vervallen. Het zou hierbij gaan om zo’n 770 werknemers. Het is nog niet bekend wie er precies bij de ontslagen werknemers zit. 

Update: Het in Irvin gelokaliseerde Blizzard ontslaat 209 werknemers als gevolg van de inkrimping door Activision Blizzard. De ontslagen gebeuren ergens halverwege de maand april en werden aangekondigd in een wettelijke berichtgeving. De Amerikaanse wet zegt namelijk dat een bedrijf die werknemers wil ontslaan dit 60 dagen op voorhand moet melden.  

Origineel bericht: Tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers heeft Activision Blizzard de geruchten rondom een ontslagronde bevestigd. Dit weekend gingen er namelijk al de nodige geruchten rondom het bedrijf.

Ook al schroeft Activision Blizzard het werknemersaantal flink terug, CEO Bobby Kotick is positief. 2018 is volgens de CEO namelijk het beste jaar geweest in de geschiedenis van het bedrijf. Daarbij zegt hij ook dat het bedrijf niet eens zijn volle potentie benut.

Om dit te bereiken zullen er meer mensen gaan werken aan de bekende franchises, zoals Call of Duty, Overwatch, CandyCrush, Warcraft, Hearthstone en Diablo. Alles buiten deze franchises wordt op een lager pitje gezet. Het is dan ook te verwachten dat ook andere takken van Activision Blizzard te maken zullen krijgen met ontslagen.