Update: 1-op-1-gevechten komen binnenkort naar Pokémon Go

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Update: 1-op-1-gevechten komen binnenkort naar Pokémon Go

Eerder deze week teasde Niantic al de pvp-modus voor Pokémon GO en nu geeft de ontwikkelaar meer informatie over de aankomende update. Zoals het er nu uitziet, gaan deze gevechten heel anders worden dan we gewend zijn van de games. Het enige wat we nog niet weten is wanneer de update nu precies komt.

Update: Ondertussen heeft Niantic wat meer details vrijgegeven over de mechanics van het pvp-systeem. Vechten met een andere speler doe je door middel van een QR-code. Wanneer een andere speler de code scant kan het gevecht tussen beide spelers beginnen. Normaal kunnen spelers op die manier enkel lokaal met elkaar vechten, maar Best Friends en Ultra Friends kunnen elkaar ook op afstand uitdagen.

Net als alle andere gevechten in Pokémon GO moet je door herhaaldelijk te tikken op je scherm de andere Pokémon zien neer te halen. In tegenstelling tot andere gevechten heb je in deze battles toegang tot twee Charged Moves. Deze tweede aanval kan je enkel vrijspelen met Candy en Stardust. Deze aanval kun je vervolgens ook gebruiken in Gym-gevechten en Raids. Tijdens het gevecht kunnen spelers ook een schild oproepen, dat hen beschermt tegen deze aanvallen. Deze kunnen wel maar een beperkt aantal keren gebruikt worden.

De beloning voor het winnen van een gevecht is de Sinnoh Stone. Dit item was tot nu toe enkel te verkrijgen door zeven dagen op rij een Field Research te voltooien. Ditto en Shedinja zijn niet toegelaten tijdens PvP-gevechten.

Originele bericht: Spelers vragen al lang om een-op-een-gevechten in Pokémon Go, maar binnenkort lijkt het er toch echt van te komen. In een reeks aan tweets laat de ontwikkelaar weten dat de functie momenteel in ontwikkeling is en binnenkort te gebruiken zal zijn, al is het nog niet bekend wanneer dat precies zal zijn. Wel zijn er al enkele details over het systeem bekendgemaakt.

Spelers kunnen spelen in drie verschillende Pokémon Go Trainer Battle Leagues, die ook de moeilijkheidsgraad van de gevechten zal bepalen. In de Great League kunnen spelers Pokémon tot 1.500 CP gebruiken. In de Ultra League wordt dat aantal opgeschroefd naar 2.500 CP en in de Master League zal er geen limiet aan het aantal CP per Pokémon zitten.

Spelers zullen per League meerdere teams kunnen maken, ieder bestaand uit drie Pokémon. Het lijkt erop dat er voor ieder gevecht gekozen kan worden in welke League men wil strijden en met welk team, al is dat nog niet bevestigd.

De introductie van Trainer Battles lijkt dus snel te komen voor Pokémon Go-spelers, maar Niantic heeft nog niet bekend willen maken wanneer het precies zal zijn. Ook is het niet duidelijk of er een specifieke level-barrière is, die spelers eerst moeten bereiken voor ze deel mogen nemen aan de Trainer Battles. In de komende weken zal het team meer duidelijkheid geven over de gevechten.