Until Dawn zo goed verkocht dat men denkt aan vervolg

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Until Dawn zo goed verkocht dat men denkt aan vervolg

De horrorgame Until Dawn voor de PlayStation 4 heeft de verwachtingen van zowel ontwikkelaar als uitgever overstegen voor wat betreft verkoopcijfers. De titel is zo goed verkocht dat er bij betrokkenen zelfs al ideeën opkomen omtrent een vervolg.

Until Dawn is een horrorgame die op 25 augustus exclusief uitkwam voor de PlayStation 4. De titel, ontwikkeld door Supermassive Games en uitgegeven door Sony, is een interactief verhaal waarbij elke keuze die je maakt invloed heeft op het verloop en het einde hiervan. De titel werd door critici goed ontvangen en kreeg vrijwel overal hoge cijfers. Nu blijkt dat ook de verkoop van de titel enorm goed gaat. Hoewel er momenteel geen exacte cijfers beschikbaar zijn, gaf uitvoerend producent Pete Samuels de volgende verklaring in een interview met PlayStation Lifestyle:

“Het heeft zeker onze eerste verwachtingen overschreden. Al eerder werd in interviews en berichten duidelijk dat enorm veel winkels niet genoeg voorraad hadden om aan de vraag van de klanten te kunnen voldoen. Dat zegt eigenlijk al genoeg.”

Samuels geeft aan dat Supermassive Games bezig is met andere titels die vergelijkbaar zullen zijn met het concept van Until Dawn, al is dit niet perse in het horrorgenre. Wel geeft hij wat geheimzinnig aan dat er wordt gesproken over een vervolg op de titel, maar dat het erg lastig is vanwege verschillende eindes van de eerste game.

“We spreken intern al wel over Until Dawn 2 en hoe deze er dan uit zou kunnen zien. We kunnen natuurlijk niet een traditioneel tweede deel maken, met dezelfde personages die tegen dezelfde dreiging aanlopen. Dit omdat iedereen de game op een andere manier uitspeelt met bepaalde personages wel of niet in leven, dat zou niet authentiek aanvoelen. We zijn wel bezig met onderzoeken op welke manier we Until Dawn 2 kunnen vormgeven, maar eigenlijk is het nog te vroeg om dit te bespreken.”

Dit citaat maakt eigenlijk nog steeds niet heel veel duidelijk, al is wel te zien dat de ontwikkelaar nadenkt over een tweede deel. Iets wat voor veel fans erg goed nieuws zal zijn. Of ze daadwerkelijk op een goede manier stappen kunnen zetten richting een goed vervolg is nog de vraag, maar tot die tijd kun je altijd Until Dawn nog een keer spelen en hopen op een beter, of slechter, einde.