Unreal Engine 4 krijgt Xbox One- en PlayStation 4-ondersteuning

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Unreal Engine 4 krijgt Xbox One- en PlayStation 4-ondersteuning

Ontwikkelaars die gebruik maken van de Unreal Engine, kunnen vanaf heden ook voor de Xbox One en PlayStation 4 gaan ontwikkelen. De engine heeft met de nieuwste update, waarmee de software naar versie 4.1 wordt getild, namelijk ondersteuning gekregen voor de consoles, maar ook ondersteuning voor Linux en SteamOS.

Epic, ontwikkelaar en eigenaar van de engine, kondigde het nieuws aan op hun eigen website. Naast de ondersteuning van de nieuwe platformen, ondersteund de engine nu ook ontwikkeling voor Project Morpeus, Sony’s virtual-reality headset. De ondersteuning voor de headset zal echter alleen in de vorm van sourcecode beschikbaar komen, dus enige C++-kennis is hiervoor wel vereist. Toekomstige versies van de software zal wel standaard ondersteuning bieden voor Project Morpheus.

Ook heeft Epic een upgrade gegeven aan de ‘shooter game’-sample van de engine. Deze ligt nu voor certificering bij Sony en Microsoft en kan in de toekomst dienen als voorbeeld voor ontwikkeling op de twee platformen. Met de nieuwe update ondersteund de Unreal Engine nu Windows, OS X, iOS, Android, SteamOS, Linux, de Xbox One, de PlayStation 4, HTML5 en de Oculus Rift.