Unieke Satoru Iwata amiibo te koop op Ebay

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Unieke Satoru Iwata amiibo te koop op Ebay

Er staat een unieke amiibo te koop op Ebay. De amiibo is gemaakt door GandaKris en is gebaseerd op Satoru Iwata. De verkoper zal het totaalbedrag aan het goede doel Child’s Play doneren.

Het gaat om een custom amiibo die van een normale Mii amiibo is vervaardigd. De amiibo moet Satoru Iwata voorstellen en hanteert de Master Sword van Link en op zijn sokkel is Diddy Kong’s Nintendo-pet te vinden, een Poké-ball, een 1-Up paddenstoel, Link’s rode schild uit Wind Waker en een Star-wand uit Kirby.

“GandaKris heeft gecreëerd wat mogelijk de meest inspirerende en aangrijpende custom amiibo aller tijden kan zijn. Het eindbedrag zal 100% volledig gedoneerd worden aan Child’s Play, een non-profit organisatie die zieke kinderen in ziekenhuizen voorziet van speelgoed en games.”

Op het moment van schrijven staat de prijs na tachtig biedingen op $1.375, met nog drie dagen en elf uur te gaan. De auction zegt dat de amiibo niet naar Europa verscheept wordt, maar wellicht kan een mooi bod de verkoper van gedachten laten veranderen.

Afgelopen juli overleed de president van Nintendo Satoru Iwata op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Inmiddels is hij vervangen door Tatsumi Kimishima en Shigeru Miyamoto.

Unieke Satoru Iwata amiibo te koop op Ebay