Undead Labs kondigt einde aan voor Moonrise

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Undead Labs kondigt einde aan voor Moonrise

Moonrise, een game van de State of Decay ontwikkelaar Undead Labs, is al een paar maanden beschikbaar als bèta. Helaas loopt de game niet zo goed als de ontwikkelaar had verwacht en gehoopt en ze hebben besloten de stekker eruit te trekken.

Moonrise is een free-to-play game waarin je bepaalde wezens kunt verzamelen. De game is al een aantal maanden uit als bèta op Steam en is een Early Access titel. Undead Labs, de ontwikkelaar van Moonrise geeft aan dat de game niet populair genoeg is om in de lucht te blijven.

“We zijn erachter gekomen dat hoewel sommigen Moonrise geweldig vinden, vele anderen de game een paar dagen leuk vonden en daarna stopte met spelen. Voor een opzichzelfstaande offline game zou dat prima zijn, maar voor een online game met significante server kosten en een verwachting voor blijvende ontwikkeling en nieuwe content is dat niet voldoende. Dit betekend dat een game mogelijk de kosten niet dekt en daarnaast zelf geld zou kosten om te blijven draaien”.

Jeff Strain vermeldt dit in een bericht op de Undead Labs Website. Hij voegt er verder nog aan toe dat dit al niet haalbaar zou zijn voor een grote ontwikkelaar, voor een kleine ontwikkelaar als hijzelf is dit niet te doen. Om deze reden hebben ze besloten de game niet volledig te releasen. Momenteel richten zij zich op eventuele verbeteringen aan Moonrise zodat bestaande spelers zich kunnen blijven vermaken. Uiteindelijk, op 31 december 2015, zal om middernacht de stekker eruit getrokken worden en sluiten de servers voorgoed.