Uncharted 4 krijgt vandaag eerste multiplayer DLC

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Uncharted 4 krijgt vandaag eerste multiplayer DLC

Uncharted 4: A Thief’s End heeft vandaag een eerste pakket multiplayer-DLC gekregen. De DLC komt in de vorm van een 1,3 GB grote update en draagt de naam Lost Treasures. Spelers krijgen onder andere toegang tot een nieuwe multiplayer map en nieuwe wapens.

De update werd vandaag gelanceerd met een trailer, die hierboven te bekijken is. Daarin is onder andere de nieuwe multiplayer map te zien: Sunken Ruins. Het nieuwe level belooft als een van de kleinste levels uit de multiplayer van de game een actievolle locatie te worden. Ook zijn er nieuwe schatten beschikbaar waarmee je nieuwe wapens kunt krijgen, zoals een P90 submachine gun, verschillende pistolen en een sniper rifle. Ook zijn er nieuwe Boosters en een nieuwe Mystical, waarmee spelers naar een teamgenoot kunnen teleporteren.

Ook op gameplay-gebied komen er een aantal wijzigingen in de multiplayer van Uncharted 4. De voornaamste wijziging is dat de game nu een leveling-systeem krijgt. Spelers verzamelen XP door het spelen van matches in de multiplayer, het scoren van punten en het verdienen van medailles. Robert Cogburn, lead designer van de game, geeft meer uitleg:

Ons leveling-systeem zal 70 levels bevatten, waarbij ieder nieuw level dat je bereikt een beloning zal opleveren variërend van Relics tot Schatten. Daarnaast krijg je bij ieder vijfde level een cosmetisch item dat nergens anders te verkrijgen is. Deze items zijn een unieke manier om je status te laten zien en zijn zelfs erg mystiek…

De Ranked Team Deatchmatch-modus is onder handen genomen met de nieuwe update, aldus Cogburn:

Ranked Team Deathmatch zal nu plaatsvinden in seizoenen. Seizoen 1 zal 60 dagen duren en eindigen op 20 augustus 2016. Wanneer het seizoen voorbij is, nemen we een korte pauze zodat we wijzigingen en updates kunnen doorvoeren voordat het nieuwe seizoen begint.

Net als bij de levels zullen spelers ook in de Ranked-modus cosmetische items verdienen wanneer ze een specifieke status bereiken. Deze items zijn in veel gevallen echter seizoensgebonden. Het kan dus mogelijk zijn om items te krijgen die maar één keer voorbij komen in de levensduur van de game.