Uncharted 4: A Thief’s End wederom uitgesteld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Uncharted 4: A Thief’s End wederom uitgesteld

Helaas komt er voor de fans van de Uncharted-serie slecht nieuws aan. Uncharted 4: A Thief’s End heeft wederom wat vertraging opgelopen. Gelukkig is het slechts een uitstel van een paar weken. In plaats van eind maart zal de game nu op 27 april 2016 verschijnen, aldus Naughty Dog.

De reden van dit uitstel laat zich inmiddels wel raden, gezien het de meest genoemde reden voor vertragingen betreft. Volgens Neil Druckmann en Bruce Straley heeft Naughty Dog simpelweg deze extra weken nodig om de game nog eens een extra oppoetsbeurt te geven om de kwaliteit die gewenst is te behalen. Op het blog van PlayStation geven de heren een officiële verklaring.

“Dit is onze grootste Uncharted tot nu toe en het team heeft verschrikkelijk hard gewerkt om de ontwikkeling binnen een redelijke tijd af te kunnen ronden. Maar nu onze deadlines beginnen te naderen, realiseren we ons dat enkele kernpunten extra aandacht nodig hebben om ze naar de eindstreep te trekken.

Na al onze opties overwogen te hebben, besloten we onze planning te verruimen waardoor we zeker kunnen stellen dat we de game extra kunnen oppoetsen voordat we gold gaan.

Uitstellen is geen makkelijke keuze, en we zouden het niet doen als we niet het gevoel hadden dat het moet. Aan alle loyale fans, we hopen dat jullie onze oprechte verontschuldiging accepteren. We weten dat velen van jullie al geduldig hebben gewacht op Nathan Drake’s laatste hoofdstuk, en we vragen jullie nederig om nog iets langer te wachten.”

Over het algemeen heeft Naughty Dog de reputatie van een studio die altijd tracht een absolute topper te leveren, waardoor we kunnen aannemen dat de studio dan ook zeker de extra tijd gaat benutten om de laatste puntjes op de i te zetten. Er zal dan ook niets anders op zitten dan nog vijf weekjes extra geduld te hebben voordat we weer met Nathan Drake en Sully kunnen schatzoeken.