Uitgever Bigben koopt ontwikkelaar Kylotonn Racing op

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Uitgever Bigben koopt ontwikkelaar Kylotonn Racing op

De Franse uitgever Bigben heeft opnieuw een overname gedaan van een Franse ontwikkelaar. Nadat het vorige maand al bekendmaakte dat het Eko Software overnam, is vandaag bekend geworden dat het ook alle aandelen van Kylotonn Racing in handen heeft. Daarmee heeft de uitgever nu zes ontwikkelteams onder zich.

Bigben en Kylotonn werken al meerdere jaren actief samen, waarbij het onder andere de WRC- en TT Isle of Man-games heeft uitgegeven, net als het recente V-Rally 4. Hoewel de uitgever al 45% van de aandelen van Kylotonn Racing in handen had, heeft het nu ook de resterende 55% van oprichter Roman Vincent overgenomen. Vincent zal volgens het persbericht van de uitgever wel doorgaan als manager van de studio.

Met de overname van Kylotonn heeft de Franse uitgever zes verschillende studio’s onder zich. Naast Kylotonn werden ook Eko Software en Cyanide Studio recentelijk overgenomen door de uitgever. Daarmee komt het totale portfolio van de uitgever op meer dan 250 man personeel in de ontwikkelteams en een publishingteam van 35 personen. Er zullen naar verluidt geen ontslagen vallen bij de overname van de verschillende studio’s.